Dhuha Travel Sdn Bhd

Tentang Dhuha Travel

Siapa Dhuha Travel?

Dhuha Travel merupakan peneraju agensi pelancongan berstatus Bumiputera yang berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) di bawah Akta Syarikat 1965 pada 08 Oktober 2010 dengan nombor pendaftaran syarikat 814618-H.

Sejarah awal penubuhan syarikat ini pada asalnya ditubuhkan pada tahun 2008 dan sebelum ini dikenali sebagai ETIKA EMAS TRAVEL SDN. BHD. dan setelah 2 tahun, syarikat melalui fasa penjenamaan semula dengan pertukaran nama syarikat kepada DHUHA TRAVEL SDN. BHD.

Selain itu, Dhuha Travel juga dilesenkan dibawah Kementerian Pelancongan, Seni & Kebudayaan Malaysia dengan nombor lesen KPK/LN 5679 dan menjadi ahli Persatuan Syarikat Pengendali Pelancongan Bumiputera ,BUMITRA dan menjadi ahli Persatuan Agensi Pelancongan & Pengembaraan Malaysia, MATTA (MA3198) yang masih aktif sehingga kini.

  • Menjadi sebuah agensi pelancongan yang menyediakan pelbagai perkhidmatan pakej pelancongan dalam dan luar negara serta pakej umrah dan ziarah.
  • Menganjurkan pakej umrah & ziarah yang penuh dengan pengisian rohani dan spiritual kepada jemaah.
  • Menyediakan perkhidmatan yang cekap, efisyen dan profesional terhadap pelanggan
  • Memberikan perkhidmatan berkualiti bagi menjamin kepuasan pelanggan yang maksimum.

Menjadi sebuah agensi bumiputera yang dikenali dan diyakini di seluruh dunia dan menjadi tumpuan sebagai agensi pengelola untuk pelancongan Islamik.

  • Memberi perkhidmatan dan produk yang dapat memberi kepuasan maksimum kepada pelanggan
  • Menyediakan pakej umrah dan pelancongan yang berpatutan serta berkualiti.
  • Membantu negara dalam menjana sumber ekonomi melalui sektor pelancongan dengan meningkatkan kadar pelancong dalam dan luar negara.

SIJIL & LESEN BERKAITAN